August 30, 2021 0 Kommentarer Fotboll

Coacha fotboll – göra fotboll säker för barn

Fotboll är en intensiv, högkontaktig sport. Många föräldrar oroar sig för att spelet kan vara för farligt för deras lilla barn. Med rätt coachning kan dock barnfotboll vara ett roligt och säkert sätt för ett barn att lära sig lagarbete och få vänner.

Utrustning

Det första steget i att coacha fotboll effektivt är att se till att spelarna har rätt utrustning. Alla bör ha följande föremål i gott skick:

  • hjälm med ansiktsskydd
  • atletisk supporter med skyddande kopp
  • axelvaddar
  • njurskydd
  • byxor med lår- och knäskydd
  • munstycke
  • skor med korta klossar
  • svettstrumpor
  • jersey

Uppträdande

Efter utrustning innebär nästa steg för att säkerställa unga fotbollsspelares säkerhet korrekt uppförande i spelet. Att se till att spelarna och domarna vet och följer reglerna kommer att göra spelet roligare för alla.

De flesta barnfotbollsligor använder gymnasiefotbollsregler med några mindre justeringar. Till exempel tenderar kickoffs och blitzes att orsaka fler skador i fotboll, så barnligor kan utelämna dessa aspekter av spelet tills spelarna är mer avancerade.

Istället för avspark kan det mottagande laget upptäcka bollen på 35-yardslinjen. Eftersom blixten (eller rödhårig) skapar ett onödigt överraskningselement i spelet, kan reglerna helt enkelt ändras så att den defensiva backen inte får göra ett överlagt rusning.

Begränsningar och begränsningar

Slutligen kan ytterligare två begränsningar och begränsningar göras för att göra fotbollen säkrare för barn. Eftersom trötthet från överövning ofta drabbar unga fotbollsspelare, bör tränare begränsa antalet träningar i barnligor. Barn bör fokusera på att lära sig grunderna i spelet under träning, inte konditionera sina kroppar för ansträngande matcher.

Slutligen bör tränare begränsa antalet formationer som kan användas i ett spel. Fotboll kan vara väldigt komplext, men barnen kan anpassa sig till komplexiteten över tid. För att börja bör de lära sig spelet i sin enklaste form. Barnen kommer att vara mer under kontroll, och därför säkrare, i spelet om de är bekväma med de formationer de kommer att möta under spel.

Fotboll är en utmanande sport, men barn kan både ha roligt och vara säkra om tränare kommer ihåg att hålla det enkelt och se till att spelarna är ordentligt utbildade och utrustade!

Slutsats

Med bara några tweaks kan alla tränare fatta smarta beslut om att coacha fotboll. Kom ihåg att kontrollera spelarnas utrustning innan du börjar träna och strikt tillämpa korrekt beteende på planen. Säkerhet är allas ansvar, men tränaren måste gå före!

Läs också Fotbollssession – Gör ett vinnande mål med fotboll online!


Share: