December 2, 2021 0 Kommentarer Fotboll

Fotboll: Utrustning

Fotbollen

Den viktigaste utrustningen för fotboll är bollen. Det är en rolig avlång sfäroid form. Denna unika form hjälper bollen att resa bra när den kastas med en spiral och är en del av det som gör sporten så intressant. Fotboll och utslagsplats Alla större spelnivåer inklusive NFL, college och gymnasiet använder fotboll av liknande storlek. Den är cirka 11 tum lång med en omkrets på cirka 21 tum på bredden. Den väger mellan 14 och 15 uns. Mindre bollar finns för yngre barn. Dessa kan vara till hjälp, särskilt för att lära sig kasta boll i yngre ålder. Fotbollen har smeknamnet “grisskinn” eftersom den brukade vara gjord av svinblåsor. Idag tillverkas fotbollar mestadels av koläder eller syntetiska material.

Hjälm

Den kanske viktigaste utrustningen är hjälmen. Fotboll kan vara en farlig sport och alla spelare bör bära hjälm hela tiden. Hjälmen ger vaddering och en hård utsida för att skydda spelarens huvud från skador. Tvärs över hjälmens framsida sitter ansiktsmasken. Detta hjälper till att skydda spelarens ansikte och ögon samtidigt som spelaren kan se planen. Ofta fäst vid hjälmen ett munskydd. Detta är ytterligare ett skyddande föremål som bör bäras när du spelar fotboll för att skydda dina tänder.

Dynor

Fotbollsuniform inklusive kuddar, hjälm, byxor och tröja Källa: US Air Force Alla fotbollsspelare måste bära kuddar. Tjockleken och typen av pads kan variera beroende på vilken position som spelas. Kuddar och skydd som bör bäras inkluderar axelkuddar, kragkuddar, höftskydd, lårskydd, knäskydd, nackrullar, atletisk supporter, revbensskydd, underarmsskydd och svanskotan. Du bör samarbeta med dina föräldrar och tränare för att på bästa sätt avgöra vilka bindor och typ av bindor du ska ha. Det kan vara frestande att undvika vissa pads i ett försök att vara lättare eller mer flexibel, men du kommer inte att bli en särskilt bra spelare om du är vid sidan av skadad.

Enhetlig

Fotbollsuniformen inkluderar hjälmen, en tröja och byxor. Ibland kan dessa vara väldigt färgglada och många lag ändrar färger och stilar på uniformer under hela säsongen.

Tal

Varje spelare har ett nummer på sin tröja för att hjälpa fansen och funktionärerna att känna igen spelare. I NFL måste vissa positioner ha ett nummer inom ett visst intervall. Till exempel måste en quarterback ha ett nummer mellan 1 och 19. Här är en lista över siffrorna och positionerna: 1-9: Quarterback, kicker, punter 10-19: Quarterback, wide receiver, kicker, punter 20-29: Running back, cornerback, säkerhet 30-39: Running back, cornerback, safety 40-49: Running back, tight end, cornerback, säkerhet 50-59: Offensiv linje, försvarslinje, linjebacker 60-69: Offensiv linje, försvarslinje 70-79: Offensiv linje, defensiv linje 80-89: Wide receiver, tight end 90-99: Defensiv linje, linjebacker

Klossar

Fotbollsspelare bär klossar för skor. Linemen bär ofta högklackar för bästa fotledsskydd, medan breda mottagare, quarterbacks och löpbackar kommer att bära mid-top-klackar för visst fotledsskydd, men mer manövrerbarhet.


Share: