Fotbollsstraff

Det finns många regler och påföljder som verkställs under en fotbollsmatch. De flesta fotbollsstraff resulterar i en förlust eller vinst av yardage beroende på om straffen är mot förseelsen eller försvaret. Straffets svårighetsgrad avgör antalet yards. De flesta straffar är 5 eller 10 yards, men vissa personliga foulstraff resulterar i 15 yards. Passningsinterferens kan också resultera i ett straff som matchar längden på det avsedda passet. Det lag som inte begick straffen har rätt att avböja straffen. Vi kommer inte att lista eller specificera alla möjliga fotbollsöverträdelser, men här är några av de vanligaste fotbollsstraffarna:

Falsk start:

När en fotbollsspelare på offensiven rör sig precis före snappet. Detta är fem yards straff. Observera att en back på förseelsen lagligt kan vara “i rörelse” vid tidpunkten för snäppet.

Offside:

Om en spelare från offensiven eller försvaret är på fel sida av scrimmagelinjen vid tidpunkten för snäppet. En defensiv spelare kan passera gränsen för scrimmage så länge de kommer tillbaka innan snappet, men om de rör en offensiv spelare kan de kallas för intrång.

Innehav:

När en spelare tar tag i en fotbollsspelare utan boll med händerna eller hakar på honom eller tacklar honom.

Passinterferens:

När en försvarare kontaktar en passningsmottagare efter att bollen är i luften för att hindra honom från att fånga bollen. Detta är upp till domaren att avgöra. Om kontakten är innan bollen är i luften kommer det att kallas defensiv hållning. Observera att passinterferens också kan anropas på anfallen om försvararen har position och försöker fånga bollen.

Munskydd:

För att skydda fotbollsspelarna är det olagligt att ta en annan spelares ansiktsmask. Roughing the passer eller kicker: För att skydda kickers och quarterbacks, som är mycket sårbara när de passar eller sparkar bollen, får spelare inte springa in i dem efter att bollen har kastats eller sparkats. Avsiktlig

Grundstötning:

När passningsspelaren inte kastar en passning i närheten av en berättigad mottagare, strikt för att undvika att bli sparkad. Invalid Receiver Downfield: När en av de offensiva spelarna som inte är en kvalificerad mottagare befinner sig mer än 5 yards ner från fältet under en framåtpassning.

Share: