August 30, 2021 0 Kommentarer Fotboll

Passningstips för unga fotbollsspelare

Varje ung fotbollsspelare, oavsett vad deras vanliga position är, måste lära sig att kasta spiraler exakt. Detta är en viktig del av spelet och man vet aldrig när möjligheten att göra ett spektakulärt passningsspel kommer. För ungdomsfotbolls quarterbacks måste dessa tips övas om och om igen för att få godkänd skicklighet. Förutom att kolla in tipsen nedan kan du också lära dig grunderna från gratis fotbollsvideohandledning på webbplatser som Weplay.com, där toppproffs som Peyton Manning visar dig rätt sätt att kasta en spiral.

Handtaget för att kasta den perfekta spiralen

Det kan vara svårt för unga fotbollsspelare att bemästra fotboll bra eftersom deras händer kanske inte är tillräckligt stora. Det hindrar dem inte från att lära sig rätt teknik med små modifikationer.

  • Bollen ska greppas lätt med fingertopparna och inte vila på handflatorna. Lätt grepp möjliggör ökad bollkontroll. Detta kan vara ett problem för unga spelare med små händer där det inte finns något annat val än att använda handflatan.
  • Det är mycket viktigt att sätta pekfingret på sömmen för att göra en “sväng” eller spiral i bollen när den släpps. Tvinga inte slingan; låt det rulla naturligt från fingret. Att försöka snurra över bollen är ett vanligt misstag.
  • När du går tillbaka i fickan, håll bollen bredvid örat medan du söker efter ditt mål. Bollen bärs i “U” mellan tummen och pekfingret.

Släpptekniker för spiralbeten 

Träna på att kasta spiralpass med denna släppteknik på 50% av din kastkapacitet tills du har fulländat den. Du kan sedan börja öka hastigheten när du börjar behärska färdigheterna.

  • Håll ögonen på mottagaren, ta tillbaka armarna och “spring” framåt i en cirkelrörelse och släpp bollen högst upp på fören.
  • En bra släppning kommer att hålla bollen lös från pekfingret när du släpper den. De andra fingrarna används bara för att stötta upp bollen och inte för att placera en spiral på den.
  • När du släpper fotbollen, se till att fortsätta med uppföljningen för snurr och noggrannhet.

Passar noggrannhet i fotboll 

Nu när du har bemästrat spiralpasset bör du arbeta mot ditt mål. Många fotbollsrekryterare listar passningsnoggrannhet som en viktig passningskunskap när de väljer en potentiell quarterback. En perfekt spiral är värdelös om den studsar över banan, eller ännu värre, i händerna på motståndare. Återigen, kasta bollen med cirka 50% hastighet medan du gör noggrannhetsövningen. De kommer att ha gott om tid att arbeta med dina styrkor när du väl behärskar grunderna.

  • Justera din position med din icke-kastande höft som pekar mot mottagaren. Att vara “inställd” är avgörande för noggrannhet och kraft.
  • När du är redo att passera, luta axlarna och steg mot ditt mål när du släpper bollen.
  • Följ passet med din handflata vänd mot marken. Här är ett exempel på en videodemonstration av Peyton Mannings uppföljning av passet.

Att kasta ett exakt spiralpass i fotboll är inte en svår process. Upprepning av grundläggande kastmekanik är nyckeln tillsammans med tillräcklig vila. Unga fotbollsspelare bör träna dessa passningstips varje dag för att bemästra dem.

Av Trevor Sumner som arbetar för Weplay.com,  ungdomsfotbollssamhället som  ägnar sig åt att ge tränare och idrottsföräldrar verktyg och information för att fira kärleken till spelet. Weplay.com har ett av  de  mest omfattande  gratis fotbollsövningsbiblioteken i sitt aktiva fotbollssamhälle.

Läs också Coacha fotboll – göra fotboll säker för barn


Share: